Maatila

Sipilän lammastila

Tila on pientila, eli omaa peltoa on 15,8 hehtaaria, vuokrapeltoa 30 hehtaaria ja metsää 3,9 hehtaaria. Kaikki tilan pellot ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä, pelloilla viljellään nurmea, josta saadaan lampaille säilörehua ja sen lisäksi kauraa ja härkäpapua.

Tilalla on ollut lampaita vuodesta 1993 lähtien. Me astuimme tilanjatkajan saappaisiin tammikuun lopussa 2012. Tilamme sijaitsee Liedon asemalla, reilu 20 kilometriä Turusta Tampereelle päin.

Tilaa isännöi Kalle, joka on valmistunut vuonna 1999 maanviljelysteknikoksi. Kalle on työskennellyt monilla eri maatiloilla ja muutamissa metsäkoneyrityksissä. Kenttäsahaa on nyt pyöritelty joitakin vuosia myös aina tarvittaessa. Lisäksi kesäisin urakoidaan paalausta yhdistelmäkoneella.

Emäntänä häärii Mirkku, joka opiskeli ensin itsensä puutarhuriksi ja sen jälkeen suoritti maatalousalan perustutkinnon. Töitä on tullut tehtyä  kukkakaupoissa, hautausmaalla, salaattiviljelmillä ja nykyiseltään lemmikkieläinliikkeessä.

Mukana hommissa pyörii myös kaksi pientä tytärtämme Aino ja Ida, jotka ovat kovia lammastyttöjä =D

Perheeseemme kuuluu myös neljä koiraa ja kaksi kissaa. Kolme koirista on rodultaan working kelpieitä, Vouti on korvaamaton työkaveri, Piika tulee hyvänä kakkosena ja Mora opettelee vielä paimennusta. Neljäs koiramme on rodultaan länsigöötanmaanpystykorva, Karma on todellinen humoristi.