Lampaat

Tilalla kasvatetaan lampaita roduissa suomenlammas, turkislammas ja risteytykset. Jalostuksessa on uuhia tällä hetkellä 120 kappaletta ja kasvamassa on myös hyviä tulevia emoja. Kasvatamme suomenlampaita väreissä musta, ruskea ja valkoinen.
Turkislampaissa on joukossa myös risteytyksiä, joka tekee sen että ihania korkkiruuvi kiharaisia lampaita löytyy harmaiden lisäksi myös valkoisina ja mustina. Liharisteytyksiä löytyy valkoisina, harmaina ja mustavalkoisina.

Jalostuspässejä on yhteensä viisi.
Kolme niistä on suomenlampaita:
musta Simo isälinjaa 7

punaruskea Tapio isälinjaa 18

valkoinen Iiro isälinjaa 6

sekä dorset ja texel pässit Kunkku ja Koda.

Sipilän lammastila kuuluu valtakunnalliseen tuotannontarkkailuun.

Suomenlammas

on suomen alkuperäinen lammasrotu, joka on kuuluisa sikiäväisyydestään ja varhaisesta sukukypsyydestä. Sanotaan, että suomenlammas on yksi maailman hedelmällisimmistä lammasroduista. Keskimäärin suomenlammasuuhi synnyttää 2,5 karitsaa, joiden syntymäpaino on 3-4 kg. Suomenlampaat ovat loistavia emoja ja niillä on korkea maidontuotanto. Rotu on luonteeltaan säyseä, utelias ja sosiaalinen. Väreinä suomenlampaissa esiintyy pääasiassa valkoista, mustaa ja ruskeaa.
Villa on keskihienoa, kiiltävää, pehmeää ja kiharaista. Villalla on erinoimaiset huovutus mahdollisuudet.
Aikuiset uuhet painavat keskimäärin 65-75 kg ja pässit 85-105 kg.
Karitsa saavuttaa teuraskypsyyden noin puolen vuoden iässä. Liha on miedonmakuista, mureaa ja hienosyistä. Suomenlampaalle ominaista on se, että eläin ei rasvoitu helposti eikä rasva marmoroidu lihaksiin, vaan jää lihasten ulkopuolelle sisäelinrasvaksi.

Risteytykset

Vuonna 2014 tilalla syntyi ensimmäiset liharisteytykset. Ihastuimme valtavasti nopeakasvuisiin ja pyöreän mallisiin risteytyskaritsoihin. Lampolasta löytyy puhdas dorset pässi ja puhdas texel pässi. Jokunen finndorset uuhi on syntynyt ja jätetty jalostukseen ja 2016 kevät karitsoinnissa pitäisi syntyä lisää finndorsetteja ja suomenlammas-texel risteytyksiä.