Lampaantaljat

Tilalla myytävät taljat ovat peräisin omista lampaistamme ja käsitellään ja parkitaan käsityönä Suomessa.

Taljamme muokkauksessa käytetään alumiinisulfaattia, eli alunaa. Taljoja on Suomessa muokattu jo vuosikymmeniä alunalla ja se ei ole myrkyllistä, eikä allergisoivaa. Taljoja ei harjata, vaan niissä säilyy luonnollinen kiharuus.

Taljojen hinnat vaihtelevat sadan euron molemmin puolin, hinnan määrää taljan koko, laatu ja villan pituus. Sisustustaljaa melkein kannattaa katsoa sieltä kalliimmasta päästä ja esim. vaunuihin ja pulkkaan käy hyvin edullisempikin talja. Taljojen koot vaihtelevat, mutta yleisesti niiden pituus on 100cm ja siitä ylöspäin. Valokuva ei tuo aivan 100% taljan luonnollista sävyä esille, osassa kuvissa olevista mustista ja ruskeista ovat luonnossa huomattavasti tummemman sävyisiä.

Kysy jos kuvissa ei löydy mieleistäsi taljaa. Uusimpia taljoja en ole ehtinyt kuvaamaan vielä.

Vapaana olevat taljat:

Valkoisia taljoja saatiin taas lisää, ne ehti olla hetken aikaa loppu. Nyt löytyy taas eri villanpituuksilla olevia valkoisia taljoja, lisäksi nahan paksuuksissa on eroja. Osa taljoista ovat paksunahkaisia, joka takaa taljan pysyvät hyvin aloillaan vaikka mattona.

Ruskeista taljoista löytyy paljon valikoimaa, aivan lyhyttä punaruskeaa taljaa, pidempää kiharaista punaruskeaa taljaa ja auringon sävyttämää kullanruskeaa taljaa.

Mustissa taljoissa löytyy myös lyhyttä kiharaista taljaa, pidempää mustanharmaata taljaa ja aivan sysimustia pitkävillaisia taljoja.